Elena Udrea, condamnată DEFINITIV la 6 ani de închisoare cu executare!

Elena Udrea, condamnată DEFINITIV la 6 ani de închisoare cu executare!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o marţi pe Elena Udrea la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, transmite Digi 24. Decizia este definitivă. Elena Udrea se află acum în Costa Rica, unde a cerut statutul de refugiat. În primă instanţă, Udrea fusese condamnată la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu, precum și la plata a aproape 3 milioane de euro despăgubiri.

La ultimul termen al procesului, care s-a desfăşurat pe 9 mai, un procuror a cerut admiterea apelului formulat de DNA şi sporirea pedepselor primite în primă instanţă de Elena Udrea şi fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi de ceilalţi inculpaţi, potrivit Agerpres.

Anchetatorii au solicitat, totodată, condamnarea fostului ministru al Economiei Ion Ariton, achitat de instanţa de fond pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

În acelaşi dosar, în primă instanță, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federației Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, a primit un an şi şase luni cu suspendare, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, trei ani de închisoare cu suspendare, şi Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani şi şase luni cu suspendare.

preluare comisarul.ro