Dragomir Ion, şeful Ambulanţei Teleorman, condamnat la 10 luni de puşcărie

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au respins, ca nefondat, apelul inculpatului Dragomir Ion, asistent şef în cadrul Serviciului de Ambulanţă Teleorman, împotriva sentinţei penale pronunţată de către Judecătoria Alexandria, la începutul lunii martie a.c. scrie infotr.ro

Totodată, acesta va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile, fie în cadrul primăriei Alexandria, fie la primăria Nanov.

Decizia este definitivă iar inculpatul Dragomir Ion a mai fost obligat să plătească 100 de lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Cu toate acestea, Dragomir Ion ocupă în continuare funcţia de asistent şef la SAJ Teleorman, deşi hotărârea dată în primă instanţă şi confirmată de CAB Bucureşti îi interzice dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice sau dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

”Condamnă pe inculpatul DRAGOMIR ION la pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Interzice inculpatului exercitarea următoarelor drepturi pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice sau dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile. Munca va fi prestată fie în cadrul primăriei Alexandria, fie la primăria Nanov. Numărul zilnic de ore se stabileşte prin legea de executare a pedepselor. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere”, se arată în soluția instanței.

 

preluare infotr.ro