Doi polițiști din cadrul IPJ Teleorman amenință jurnaliștii

mita-electorala-dracsenei-teleorman

Doi dintre polițiștii care ar fi trebuit să adune probe într-un dosar penal pentru mită electorală – influențarea alegătorilor – , caz semnalat de publicația explozivnews24.ro în raza comunei Drăcșenei, au trecut la amenințări împotriva jurnaliștilor din cadrul aceleași publicații.

Campanie de intimidare împotriva jurnaliștilor care au descoperit cazul de mită electorală

Primul dintre ei, subcomisar în IPJ Teleorman, a sunat de mai multe ori pe numărul de contact al publicației, în dimineața zilei de 16 noiembrie, după care, contactat de reporterul nostru, a trecut la jigniri și amenințări cu instanța, în numele poliției, chiar dacă în convorbirea telefonică a recunoscut că nu a respectat procedurile interne în cazul de mită electorală semnalat de publicația noastră în comuna Drăcșenei, spunând că “nu contează că nu s-au respectat procedurile” și că nu are importanță că în urma apelului la 112 poliția a venit după o oră. Întrebat de reporterul nostru dacă dorește probe pe care poliția nu le are, acesta a transmis că nu are nevoie în dosarul penal și că le va cere prin instanță (n.r. probabil într-un proces civil).

Al doilea polițist a divulgat informații din dosarul penal

Un alt polițist din cadrul IPJ Teleorman a trecut la atacuri în spațiul public în dimineața zilei de 17 noiembrie a.c., acesta concluzionând că “cineva o să răspundă” pentru articolul publicat și că “presa are prea multă libertate în exprimare”.

Pe lângă amenințări acesta a transmis în spațiul public și informaţii care nu sunt destinate publicităţii, respectiv ce a declarat preotul în fața organelor de cercetare penală.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman a declarat pentru publicația explozivnews24.ro faptul că inspectorul șef Valentin Dumitrașcu va demara o anchetă internă în cazul celor doi polițiști.

Comentariul polițistului implicat în ancheta de la Drăcșenei la articolul cu mita electorală:

politist-dracsenei