DNA cerceteză modul prin care Drăgușin l-a împroprietărit pe Marian Fișcuci cu 1,5 hectare din „tărâmul ilegalităților”

În urmă cu două săptămâni, președintele executiv al PSD Teleorman, Marian Fișcuci, a fost luat la bani mărunți de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Alături de acesta, în ghearele mascaților a căzut și cumnatul său, deputatul Adrian Simionescu, cel mai gâgâ personaj din politica teleormăneană.

Oamenii legii spun că prejudiciul adus statului de firma PROINVEST și subsidiarele sale se ridică la multe zeci de miliarde de lei vechi. Însă, conform unor surse judiciare, acțiunea respectivă a fost un mizilic pentru ceea ce urmează să se întâmple. Iar unul dintre cei vizați, cu certitudine va fi primarul municipiului Alexandria. „Peștele mare” sau „Baboiul imens”, cum este poreclit de cei care cercetează toate afacerile dubioase, în care o mare parte din vină o are administrația alexăndreană.

Sursele noastre spun că pe agenda procurorilor DNA se află și afacerea prin care primarul Drăgușin a semnat un contract de vânzare-cumpărare, prin care o suprafață de 1,5 hectare de teren a ajuns în posesia firmei PROINVEST. Întreaga inginerie s-a petrecut la sfârșitul anului 2011.

Drept mulţumire pentru pomparea de bani în campania electorală din 2008 şi pentru a nu uita că mai tot timpul este obligatoriu o nouă infuzie de capital financiar, reprezentantul legal al primăriei Alexandria, adică Victor Drăguşin, îl împroprietăreşte pe Fişcuci cu 1,5 hectare de teren intravilan. Sau, ca să fim corecţi până la capăt, pe firma PROINVEST. Dacă până aici lucrurile par în regulă, „golănia” primarului Victor Drăguşin se evidenţiază în preţul pe care bugetul local îl obţine, dar şi prin facilitatea de plată a terenului intravilan. În fapt, pentru 15.298 mp, societatea şefului său de partid a plătit undeva la 136.000 de euro, în monedă naţională cam 5,8 miliarde de lei vechi.

La un calcul simplu, metrul pătrat de teren a fost achiziţionat de Fişcuci la un preţ de 360.000 de lei vechi. Ștrengăria lui Drăguşin, omul care pozează în cel mai imaculat personaj din politica teleormăneană, nu s-a oprit aici, fapt ce reiese din modalitatea de plată a terenului. Pentru că omenia trebuia dusă până la capăt, Drăguşin îl lasă pe Marian Fişcuci să plătească în rate, ultima cotă fiind, aşa cum reiese din facsimil, achitată la jumătatea lunii septembrie.

Asta în timp ce alexăndrenii au tremurat la gândul că iarna bate la uşă, iar apartamentele vor deveni lăzi frigorifice, pentru că Drăguşin a avut grijă să le spună concitadinilor că vor fi personaje în serialul „Tehnici de supravieţuire la -20 de grade C”.

Spre comparaţie, pe terenul fostei unităţi militare, Drăguşin „dorea binele alexăndrenilor” prin împrorietărire cu loturi de 350-400 mp, la un preţ minim de peste 900.000 de lei, adică de trei ori mai mult. Iar preţul era unul de pornire, pentru că, în cazul în care licitaţiile ar fi avut loc, suma pe mp de pâmânt se putea, cu uşurinţă, dubla, lucru pe care, din păcate, mulţi dintre locuitori nu l-au înţeles. Dar era evident că loturile respective erau „cu dedicaţie”, doar băieţii de bani gata având acces în zonă. Și, pe deasupra, parcelele trebuiau plătite înainte, ca la c…e (primărie), fără posibilitatea ca beneficiarii să achite în 6 tranşe lunare, aşa cum s-a întâmplat în cazul terenului pentru PROINVEST.

Iar măgăriile primarului Victor Drăguşin cu proprietatea alexăndrenilor nu s-au oprit aici. În cei 4 ani de mandat, atitudinea de „rottweiler” (folosim termenul în sensul că animalul cu pricina este un câine de companie excelent, cu instincte protectoare native, ce protejează turmele, în cazul de faţă clientela politică, fără a avea vreo legătură cu Drăguşin) se evidenţiază prin multe alte contracte de vânzare-cumpărare, toate pentru indivizi cunoscuţi, ca făcând parte din anturajul său. Iar toate contractele au un numitor comun, şi anume, subevaluarea terenurilor.

sursa:Realitatea teleormaneana

Pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *