Cosul de fum continua sa faca pagube

În dimineața zilei de astăzi, acoperisul unei locuinte din localitatea Storobaneasa a fost cuprins de flacari.

Alertati pe numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, la ora 04.58, pompierii militari din cadrul Detasamentului Alexandria s-au deplasat rapid la fata locului cu o autospeciala de stingere si o ambulanta SMURD.

La sosirea echipajelor, focul se manifesta la acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de cca. 50 mp, existand riscul propagarii acestuia la intregul imobil. Militarii au reusit sa evite extinderea focului la bunurile din apropiere, lichidarea totala a incendiului realizandu-se dupa aproximativ doua ore.

Pe timpul interventiei, sotia proprietarului a avut un atac de panica, necesitand acordarea primului ajutor si transportarea la spital cu ajutorul ambulantei SMURD.

Au ars ori au fost deteriorate bunuri de aproximativ 10.000 de lei, reprezentand acoperisul locuintei pe cca. 50 mp, 4 anvelope auto, 10 saci cu materiale textile, mai multe bidoane textile si tavanul unei camere de locuit.

Valoarea bunurilor salvate, constand in restul casei de locuit si materialele din imediata apropiere, a fost apreciata la suma de 60000 de lei.

Din primele cercetari efectuate la fata locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu a reiesit ca evenimentul s-a produs din vina unui cos de fum deteriorat care a permis scanteilor sa ajunga pe materialele combustibile din apropiere.

Pe aceeași temă