Corupţie: Ministerul Dezvoltării Regionale ( L.Dragnea) – Primăria Hârşova – SC WFA Tr. Măgurele, circuitul banilor.

Turnu-Măgurele e un oraş despre care nu se vorbeşte la nivel naţional. Totuşi, din când în când, se aminteşte că oraşul nostru e cel de unde a plecat în politica mare baronul Liviu Dragnea.

Tot Tr. Măgurele este şi locul de unde a început şi continuă să crească averea lui Dragnea şi a celor din jurul său. Pentru că Teldrum, societatea prin care s-a îmbogăţit Dragnea, e cunoscută în toată ţara ( avem şi noi un merit!), jupânul Teleormanului a început să lucreze şi cu alte firme, pentru ca mas-media să nu bage de seamă.

O astfel de firmă este SC WFA Tr. Măgurele, firmă patronată de Ion Florian, zis Fane. Aşa cum am mai scris, Ion Florian este, împreună cu Barcaru Dan Liviu, fratele Danei Pitiş,sotia administratorului Teldrum, Petre Pitis, acţionar şi la societatea Dunarica SRL, firma care a construit „Paradisul Verde” din satul Poiana, comuna Ciuperceni La Poiana se distreaza elita pesedista a zonei, chiar Dragnea a mers acolo de cateva ori. Ciuperceni este comuna in care primar este tatal presedintelui CJ Teleorman , Adi Gadea.

Lucrările de infrastructură sunt însă cele care fac din firma WFA Impex un fel de frate al Teldrumului, la fel cum şi despre Ion Florian se ştie, în cercuri restrânse, că este fratele vitreg al jupânului Teleormanului.SC WFA, o firmă măruntă, a ajuns să câştige lucrări de infrastructură în, surpriză!!, judeţul Constanţa. Nu degeaba spunea Dragnea că R.Mazăre, primarul şi baronul Constanţei, este prietenul său.

Astfel, la jumătatea lunii martie, L.Dragnea oferă Primăriei Hârşova o sumă uriaşă pentru un proiect de infrastructură. Este vorba de proiectul „Reabilitare şi Modernizare a Reţelei de Străzi Urbane a Oraşului Hârşova“.Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de L.Dragnea, oferă suma de 27.050.534 de lei pentru acest proiect. Cine credeţi că participă la licitaţia de la Hârşova? Da, aţi ghicit, chiar firma WFA a lui Ion Florian. De unde naiba a auzit şi, mai ales, de unde utilaje pentru ca aceasta firmă să realizeze proiectul respectiv? Mister? Pe naiba, L.Dragnea a oferit banii cu dedicaţie. Licitaţia a fost câştigată de o asociere de firme din Turnu-Măgurele (S.C. WFA Impex S.R.L. – S.C. Into S.R.L.!!).

La licitaţie a participat, pe bune( naivii, ce credeau ei!), şi o firmă din Slobozia, S.C. Oyl Company Holding AG S.R.L, care a contestat, pe bună dreptate, rezultatul licitaţiei. Asocierea din Tr. Măgurele nu îndeplineşte condiţiile minime de calificare, mai precis capacitatea economică, financiară, tehnică şi profesională. Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia Oyl Company Holding AG şi a obligat autoritatea contractantă, în speţă Primăria Hârşova, să reevalueze oferta asocierii WFA Impex – Into S.R.L., apoi să continue procedura. Şi uite aşa, 6 milioane de euro, cât este finanţarea pentru lucrare, fiindcă sunt şi bani europeni, nu a ajuns încă în buzunarele lui Ion Florian. Dacă acastă caracatiţă, Ministerul lui Dragnea- Primăria Hârşova- SC WFA Tr. Măgurele nu e caz de corupţie, atunci care mai e? Credem că DNA strânge probe şi acestă licitaţie va cântări greu în dosarul vicepremierului L.Dragnea.

Sursa:turnucustiri.ro

Pe aceeași temă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *