Condamnat că a cerut bani pentru obţinerea cărţilor de identitate

Condamnat că a cerut bani pentru obţinerea cărţilor de identitate

Un angajat al Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Teleorman a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), după ce a pretins şi primit sume de bani pentru obţinerea cărţilor de identitate într-un termen mai scurt decât cel prevăzut de lege.

“În data de 18 octombrie a.c., Curtea de Apel Bucureşti a condamnat pe inculpatul Ştefan Ionel, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi a interzis exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b şi g C.p., respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţiile elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o durată de 1 an. În temeiul art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei închisorii pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie Teleorman.

De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Alexandria sau Primăriei Nanov, sub coordonarea Serviciul de Probaţiune Teleorman, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Condamnarea agentului de poliţie vine după ce, în luna martie a anului 2015, din probatoriul administrat în cauză, ca urmare a actelor de cercetare efectuate de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman a emis rechizitoriul, dispunând trimiterea în judecată a acestuia pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În rechizitoriul procurorilor, s-a arătat că, în calitatea sa de angajat al Biroului Judeţean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor Teleorman, inculpatul a cerut şi primit sume de bani cuprinse între 100 şi 200 de lei, atât direct, cât şi prin intermediari, de la persoane interesate să obţină cărţile de identitate într-un interval de timp mai scurt decât cel prevăzut de lege.

Hotărârea este una definitivă în acest caz, se mai arată în comunicatul de presă al Serviciului Judeţean Anticorupţie Teleorman.

  • preluare ziarulteleormanul.ro