Chestorul Cătălin Ioniţă şi-a dat demisia din funcţia de Şef al Poliţiei Române

UPDATE Chestorul Cătălin Ioniţă şi-a dat demisia din funcţia de Şef al Poliţiei Române, invocând motive personale. Cătălin Ioniţă ar fi vizat de o anchetă a procurorilor DNA. În locul său, Primul Ministru al României, l-a desemnat pe Ioan Buda, fostul șef al Poliției de Frontieră, în funcţia de Şef al Poliţiei Române.

Şeful Poliţiei Române, Cătălin Ioniţă, a solicitat încetarea împuternicirii din funcţia de inspector general al IGPR din motive personale, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

„Şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Cătălin Ioniţă, a solicitat ministrului Afacerilor Interne încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române. Solicitarea a fost motivată de considerente personale”, informează un comunicat al MAI transmis marţi AGERPRES.

Conform prevederilor legale, ministrul Carmen Dan a transmis documentele prim-ministrului, împreună cu propunerea de împuternicire în funcţia de inspector general al Poliţiei Române a chestorului general de poliţie Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

Ioan Buda are o vechime de 28 de ani în MAI, iar în perioada 2015-2016 a ocupat funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, poziţie din care a coordonat inclusiv activitatea Poliţiei Române.

Chestorul principal Cătălin Ioniţă a fost împuternicit în funcţia de şef al Poliţiei Române la data de 17 ianuarie 2018 pentru o perioadă de şase luni. AGERPRES

Pe aceeași temă