Ce trebuie sa faci inainte sa pleci cu autoturismul din parcarea unei companii de inchirieri masini?

Daca doresti sa apelezi la o companie care ofera servicii de inchirieri masini, trebuie sa te asiguri de cateva aspecte inainte sa semnezi contractul si sa pleci la drum cu autoturismul.

Ca sa fii sigur ca masina nu are probleme tehnice, ca pretul pe care il platesti este unul corect si ca tu si pasagerii tai veti beneficia de confort si siguranta pe parcursul calatoriei, este indicat sa verifici urmatoarele:

 

  1. Starea masinii. Majoritatea companiilor de inchirieri masini pastreaza documente actualizate privind starea masinii, insa este o idee buna sa te documentezi si tu, pentru a avea dovezi in cazul in care va fi nevoie. Fotografiaza interiorul si exteriorul masinii, kilometrajul si nivelul de ulei si cauta mai ales daune specifice, cum ar fi urme de lovituri ale caroseriei sau zgarieturi ale tapiseriei. De asemenea, verifica daca toate dotarile mentionate in documente exista cu adevarat.

 

  1. Istoricul reviziilor. Orice autoturism ar trebui sa aiba reviziile tehnice facute la zi, iar companiile care ofera servicii de inchirieri masini ar trebui sa aiba un istoric al acestora. Inainte sa te urci la volan, verifica daca rotile au presiune si sunt aliniate corespunzator, daca masina a avut un schimb de ulei adecvat, dar si alte aspecte necesare pentru ca autoturismul sa functioneze in parametri normali.

 

  1. Situatia asigurarilor auto. Fiecare companie care ofera servicii de inchirieri masini are o politica diferita, de aceea trebuie sa vorbesti cu reprezentatii sai pentru a afla care este situatia asigurarilor auto. FocusRent, una dintre cele mai cunoscute companii de inchirieri masini din Romania, are asigurarile RCA, full CASCO si rovinieta incluse in pretul afisat pe site. Astfel, tu vei scapa de grija achizitionarii si platii acestora si te vei putea concentra numai la drum, stiind ca esti acoperit in cazul oricarui incident.

 

  1. Procedura in caz de accident. Chiar daca ai o experienta indelungata la volan si pana acum nu ai fost niciodata implicat in vreun incident pe sosele, este bine sa fii prevazator. Astfel, inainte sa te urci la volanul unei masini de inchiriat, ar fi indicat sa ii intrebi pe reprezentatii companiei alese care este procedura standard in caz de accident. Daca autoturismul nu mai porneste, daca este lovit sau daca pierzi cheia, este foarte important sa stii care sunt politicile companiei de inchirieri masini pentru aceste situatii.

 

  1. Roata de rezerva. Fiecare autoturism ar trebui sa fie dotat cu o roata de rezerva. Inainte de a parasi parcarea, verifica portbagajul pentru a vedea daca exista o roata de rezerva si daca aceasta este complet umflata. De asemenea, este o idee buna sa verifici si daca exista ustensilele necesare pentru a schimba roata, in caz de pana.

 

  1. Caracteristicile masinii. Daca in drumul tau vei utiliza intens GPS-ul masinii, este indicat sa te familiarizezi cu caracteristicile acestuia si modul sau de functionare. De asemenea, nu uita sa testezi franele, stergatoarele, luminile, oglinzile si orice alte caracteristici care ar putea sa nu functioneze corespunzator. Daca observi ca exista dotari defecte sau piese lipsa, trebuie sa instiintezi compania de inchirieri masini, pentru ca aceste probleme sa fie remediate inainte sa pornesti la drum.