Autoritățile teleormănene rămân în alertă!

Având în vedere faptul că în 21 de localități din județul Teleorman sunt produse inundații locale, îi sfătuim pe cetățeni să respecte recomandările autorităților locale/județene și centrale și să se informeze periodic asupra evoluției situației hidrologice din zonele respective, iar în cazul în care au probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă, alimente, medicamente sau alte materiale de strictă necesitate, să apeleze imediat la sprijinul autorităților locale.

De asemenea, ținând cont de faptul că pe anumite sectoare de drum se circulă cu dificultate sau circulația este închisă, rugăm cetățenii care vor să plece la drum să se informeze în prealabil dacă pe ruta aleasă sunt restricții sau se poate circula în condiții normale.

În acest moment, ca urmare a revărsării râului Câlniștea în localitatea Drăgănești Vlașca, DJ 503 este inundat cu apă, cu o adâncime de cca. 40 cm, motiv pentru care acest sector de drum este închis traficului rutier.
Pentru evitarea acestei porțiuni de drum închis participanții la trafic sunt rugați să folosească ruta ocolitoare pe DC 18 Drăgănești Vlașca – Comoara – Botoroaga, cu reintrare pe DJ 503 Botoroaga – Videle. De asemenea, aproape 100 m din E 70, la intersecția cu DJ 503, este inundat cu apă, cu o adancime de cca. 15 cm, fapt pentru care traficul rutier este îngreunat.

La ora 23.00, situatia cu efectele inundatiilor la nivelul judetului nostru se prezenta astfel:
– 21 localitati;
– 15 case;
– 179 anexe gospodărești;
– 321 curți;
– 105 beciuri;
– 15 ml gard beton afectat de viitură;
– 20 spații comerciale;
– 2 baze sportive/teren sport/stadion;
– 844 fântâni;7 poduri;
– 48 podețe;
– 933,6 ha teren arabil;
– 657 ha pășune/fâneață;
– 35 ha izlaz comunal;
– 130 ha pădure;
– 0,1 km drum – E 70;
– 13,7 km drum județean (DJ 612 – 12,5 km, DJ 503 0,2 km, DJ 504 1 km);
– 23,03 drum comuna/străzi;
– 1,7 km drum forestier.

Situația din localitățile afectate de inundații este atent monitorizată de către autoritățile locale și județene, pe teren fiind în permanență prezenți președintele CJSU Teleorman – dl. Prefect Florinel Dumitrescu, inspectorul șef al ISU Teleorman – colonel Marius Stancu, primarii localităților afectate și reprezentanții SGA Teleorman, care au luat măsurile necesare și au condus operațiunile pentru evitarea producerii de pagube materiale suplimentare.

Foarte important!
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea oricăror situații care pot pune în pericol viața și bunurile materiale pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pe aceeași temă