ATENȚIE! COD PORTOCALIU DE INUNDAȚII ÎN TELEORMAN

În intervalul 28.03.2018, ora 12:00 – 29.03.2018, ora 24:00, pe râurile din bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman), Teleorman, Vedea – afluenţii mici din bazinul mijlociu şi inferior (judeţele Argeş şi Teleorman) şi Neajlov (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu).

Având în vedere că riscul producerii unor inundații locale se menține ridicat pentru perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “A. D. Ghica” Teleorman solicită cetățenilor să respecte următoarele recomandări:

– interesaţi-vă la primărie asupra zonelor inundabile din localitate;
– construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;
– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
– rugăm cetățenii să nu arunce la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;
– ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea inundațiilor;
– urmăriți cu atenție evoluția situației hidrologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;
– în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Mai multe informații privind modul de gestionare a situațiilor de urgență generate de inundații, regăsiți pe platforma națională de pregătire a populației https://fiipregatit.ro, lansată de curând, unde se regăsesc toate tipurile de risc și recomandările corespunzătoare.