”Asta înseamnă să fii mafiot”! Fostul șef al Poliției Române, acuzat că a cerut un milion de euro șpagă, s-a pensionat și duce viață de boier

Giovani Becali, celebru pentru extravenganțele lui, dar mai ales pentru celebra replică ”asta înseamnă să fii mafiot”, ar fi invidios să vadă că sunt alții și mai descurcăreți decât el. Vi-l arătăm chiar pe cel care până nu de mult era capul Poliției.

Chestorul-şef Dan Fătuloiu, fost şef al Poliţiei Române şi fost secretar de stat în MAI, demis în urma scandalului generat de asasinarea lui Gheorghiţă Mararu, a preluat în luna ianuarie 2013 conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF), în Oradea, printr-un ordin al ministrului Internelor. A decis să se pensioneze însă și să ducă o viață liniștită, lipsită de griji. Fiul său a fost cel care a vrut să le arate tuturor cât de bine îi merge familiei, chiar și după pensionarea tatălui său. Așa că au scos la înaintare poze cu un conac de care Fătuloiu este foarte mândru, și unde organizează petreceri pentru prietenii apropiați.

Dan Valentin Fătuloiu a fost şeful Poliţiei Române între 2005 şi 2007, când a plecat de la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române, fiind desemnat şef al Biroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite ale Americii, în funcţia de ministru-consilier.

Numele lui Dan Valentin Fătuloiu a apărut şi în dosarul în care omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu a fost prins în flagrant când încerca să-i ofere mită lui Fătuloiu.
Procurorii au susținut că în 19 noiembrie, Dan Fătuloiu, în schimbul unei mite în valoare de un milion de euro, ar fi trebuit să rezolve 48 de dosare penale deschise pe numele omului de afaceri gălăţean, Cătălin Chelu, şi ale apropiaţilor acestuia. În urma unui flagrant delict, organizat de DNA după denunţurile lui Dan Fătuloiu şi ale fiului acestuia, Alexandru, procurorii anticorupţie au reţinut patru persoane, printre care şi Chelu.

Citeste mai mult: libertatea.ro

Pe aceeași temă