Angajat al DSP, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Un angajat al Direcției de Sănătate Publică Teleorman a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, după ce a cerut și primit sume de bani pentru procurarea unei fişe medicale, întocmite fictiv, necesare preschimbării permisului de conducere.

În data de 16 octombrie 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman cu sprijinul ofițerilor Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Teleorman au finalizat cercetările și dispus trimiterea în judecată a inculpatului Busuioc Gabriel, angajat al Direcției de Sănătate Publică Teleorman pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În fapt, urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor D.G.A. și delegării procurorului de caz, au fost efectuate activități specifice iar în perioada 21-22 august 2017, inculpatul Busuioc Gabriel a pretins și primit sume de bani de la un investigator cu identitate reală din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Teleorman, lăsând să se creadă că are influență asupra medicilor din cadrul Spitalului de Urgență Alexandria în vederea întocmirii în mod fictiv a unei fișe medicale necesare preschimbării permisului de conducere auto”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului Județean Anticorupție Teleorman.

Potrivit sursei citate, dosarul a fost înaintat Tribunalului Teleorman, această etapă a procesului reprezentând, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.