ALERTĂ de gradul ZERO: Țânțarul-tigru a ajuns în Teleorman!

Insecta care poate transmite peste 20 de boli extrem de grave, fiind, printre altele, purtătoare a temutului virus West Nile, a ajuns în Telorman.

Un cititor din Teleorman ne-a trimis o fotografie care trage un mare semnal de alarmă.  Bărbatul s-a trezit  cu un țânțar-tigru chiar pe tavanul său, situat în comuna Plosca. Din fericire, acesta a reușit să-l omoare înainte de a fi înțepat. Totuși, cu siguranță nu vorbim despre un caz singular în Teleorman și implicit în România.

Tânțarul-tigru ( „Aedes albopictus”) este extrem de periculos, fiind purtător a peste 20 de boli tropicale grave. Printre altele, acesta poate transmite virusul care provoacă meningită West Nile. Denga este un alt virus periculos, care poate produce febră mare, convulsii și hemoragii. Astfel de complicații severe pot duce la deces.

Potrivit presei, biologii atrăgeau atenția, la mijlocul lunii trecute,  că România s-ar putea confrunta cu o invazie de astfel de insecte periculoase, ca urmare a temperaturilor ridicate. Conform  unei prezentări publicate pe site-ul Societății Române de Microbiologie, țânțarul- tigru este “introdus prin import de anvelope uzate și de bambus”.

Insecta poate fi recunoscută ușor, fiind neagră cu dungulițe albe pe corp și membre.  În cazul în care, în urma unei ciupituri de țânțar, prezentați simptome precum febră, dureri de cap, vomă,  greață, dureri musculare și articulare, trebuie să vă prezentați de urgență la doctor.

Pe aceeași temă

1 thought on “ALERTĂ de gradul ZERO: Țânțarul-tigru a ajuns în Teleorman!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *