7 focare de tuberculoză, în Teleorman

Conform unui Raport întocmit de către Direcția de Sănătate Publică în anul 2014, la nivelul județului Teleorman s-au înregistrat 7 focare de tuberculoză. 3 dintre ele, apărute la Roșiorii de Vede, Videle și Alexandria, au fost închise, iar în 4 cazuri din zona din Turnu Măgurele inspectorii DSP Teleorman vor monitoriza situația și anul acesta.

Fără tratament, forma activă a tuberculozei poate produce complicații serioase, cum ar fi cavități în parenchimul pulmonar. Aceste zone bolnave ale plămânului pot cauza sângerări, dar și suprainfecții cu alte tipuri de bacterii și formarea de abcese (cavități pline cu puroi). De asemenea, pot produce un orificiu care se formează între căile aeriene apropiate, așa numita fistulă bronho-pleurală, precum și dificultăți în respirație din cauza căilor aeriene blocate.

Un al focar, de data aceasta de varicelă, a fost consemnat în comuna Nenciulești. Specialiștii din cadrul Direcție de Sănătate Publică, împreună cu medicul de familie din localitate, au efectuat investigația epidemiologică, s-a instituit supravegherea epidemiologică în școală (triajul zilnic) și educația sanitară a familiilor. Focarul a fost închis anul trecut, în luna august.

sursa:informatiateleormanului.net

Pe aceeași temă