3 sfaturi UTILE despre cum poti conduce mai RESPONSABIL

Daca esti sofer sau urmeaza sa devii unul, ai auzit, cel mai probabil, de faptul ca trebuie sa fii extrem de responsabil atat atunci cand esti la volan, cat si atunci cand nu conduci. Acest lucru te ajuta sa ai un impact pozitiv asupra celor din jurul tau si asupra bunei desfasurari a traficului rutier. Descopera, mai departe, ce trebuie sa ai in vedere.

Iata cateva sfaturi despre cum poti conduce responsabil:

  1. Ai grija sa nu poluezi!

In prezent, noxele emise de automobile nu mai sunt un secret pentru nimeni, avand in vedere ca volumul acestora creste de la an la an si sunt tot mai prezente in mediul inconjurator. Totusi, masinile moderne pot fi dotate cu anumite echipamente ce reduc sau chiar elimina complet emisia acestora, conducatorii automobilelor reusind sa nu polueze mediul in care traiesc. Unul dintre acestea este filtrul de particule, pe care il gasesti aici https://www.raoauto.ro/categorii-piese-auto/filtru-funingine-particule-10418/ si care poate fi folosit in cadrul masinilor diesel. Achizitioneaza-ti si tu unul de la Raoauto si vei fi in siguranta! De asemenea, gasesti piese auto online pe RAOauto, daca intampini probleme la masina ta. Asigura-te ca faci tot ce trebuie pentru ca aceasta sa nu afecteze mediul inconjurator!

 2.  Sincronizeaza-te cu ceilalti participanti la trafic

Foarte multe dintre ambuteiajele din mediul urban sunt produse din cauza unei sincronizari deficitare intre participantii la trafic. Atunci cand conduci, pentru a nu-ti ingreuna calatoria, dar pentru a nu ii incomoda nici pe ceilalti, este esential sa nu iti distraga nimic atentia, astfel incat sa te poti concentra. Astfel, trebuie, in primul rand, sa pastrezi distanta necesara intre tine si ceilalti conducatori, sa acorzi prioritate acolo unde este cazul si sa iti adaptezi vitezi in functie de sectorul de drum pe care te deplasezi. Mai mult, pentru a nu conduce cu intreruperi, verifica dinainte o harta, daca urmeaza sa pleci intr-un loc in care nu ai mai fost. Astfel, eviti si sa te ratacesti si castigi mai mult timp.

  3.  Fii precaut!

Conduita preventiva nu ar trebui sa fie o necunoscuta pentru tine, deoarece este un concept ce se invata inca din primele ore de conducere. Astfel, in calitate de participant la trafic ai obligatia de a incerca nu doar sa eviti accidentele, ci si sa previ comportamentul celorlalti, cu acelasi scop. In primul rand, trebuie sa acorzi o atentie deosebita pietonilor si conducatorilor incepatori, deoarece acestia sunt extrem de vulnerabili in trafic. De asemenea, prin atentie sporita, trebuie sa fii foarte atent la manevrele pe care doresc sa le efectueze ceilalti soferi, astfel incat sa eviti orice impact.

Tine cont de aceste sfaturi si, in mod garantat, vei reusi sa conduci mai responsabil si sa faci lucrurile asa cum se cuvine!

 

Pe aceeași temă